Pénteken is bombariadó van a Szeged Plázában, legutóbb kedden kellett lezárni emiatt

Olvasónk küldte az információt, miszerint ismét bombariadó van a Szeged Plázában, a cikk megírásának pillanatában értek ki a rendőrök a helyszínre.

Legutóbb kedden volt ilyen esemény immáron sokadszorra, akkor is a Szeged Plaza volt az érintett, illetve a Szegedi Közlekedési Társaság Deák Ferenc utcai irodája is kapott a jóból, a környéket is lezárták. Szerdán a Sberbank szegedi fiókja kapott fenyegetést, rövid időn belül már harmadjára. Azt nem tudni egyelőre, hogy az ország más pontjain van-e bármi ezúttal, mivel korábban országos bombariadók voltak. A rendőrség szerint a fenyegetések egyébként nem telefonon jönnek, hanem e-mailben.

Kedden Szerbiában is voltak bombariadók a magyar eseményekkel egy időben, erről mi is beszámoltunk legutóbb. A Szabad Magyar Szó szerint a levelek egy, a Protonmail szolgálatónál regisztrált címről érkeztek. A svájci székhelyű, titkosított e-mail szolgáltató segítségével küldték a közelmúltban több alkalommal is a belgrádi Nikola Tesla reptérnek,

illetve az Air Serbia vállalatnak címzett fenyegetéseket is, amelyekről rendre beszámolunk, amint gépeik Szeged felett hagyják el a légteret.

A szerb rendőrség értesülései szerint ezek a fenyegetések egy európai ország területéről, illetve Ukrajnából érkeztek, bár ezt az ukránok tagadják. A szerbek mindenesetre nemzetközi operatív rendőri segítséget is kértek, hogy kiderüljön, ki volt a bűncselekmény megrendelője, szervezője és végrehajtója.

Frissítés: A Telex azt írja, hogy továbbra is országos volt a bombariadó, ezúttal azonban más, kulturális intézményeket is érintett.

  • A délelőtti szegedi eset után ugyancsak bombafenyegetés érte a Győr Plázát, a budapesti Corvin Plázát és a népligeti buszpályaudvart is. A bevásárlóközpontok többségét azóta már megnyitották, és a Népligetben is helyreállt a közlekedési rend.
  • A délutáni órákban ismét bombafenyegetést kapott a VIII. kerületi Corvin Pláza, amit pénteken így másodszor is lezártak. „A rendőrség a teljes épületet kiüríti és átvizsgálja” – írta Facebook-oldalán a pláza. A bevásárlóközpont 15 óra körül nyitott ki ismét.
  • Délután a Kerepesi úti Arena Mall bevásárlóközpontot is bombafenyegetés érte, a plázát kiürítették. A Cinema City Arena azt közölte, hogy „technikai okok miatt” ki kellett üríteniük a mozit, a vetítések elmaradnak vagy félbeszakadtak.
  • A budapesti Szépművészeti Múzeumban szintén bombariadó volt pénteken. A múzeumban Hieronymus Bosch-kiállítást tartanak.