Rovó László hivatalosan is átvette Ádertől a rektori kinevezését

Április 13-án Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szilvássy Zoltán József, a Debreceni Egyetem rektora átvették a rektori feladatainak folytatásáról szóló kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

Az eseményen részt vett még Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem kuratóriumának elnöke, Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára valamint Merkely Béla, Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke.

Még tavaly december 13-án írtuk, hogy ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem szenátusa; az egyetemi polgárságot képviselő testület ekkor választott először rektorjelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére. Rovó László jelenleg is regnáló rektort a szenátus 45 igen szavazattal támogatta az új vezetői ciklusra.

Rovó rektori megbízatása 2022. június 30-án járna le egyébként. Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány 2021. október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, november 29-ig egyetlen pályázat érkezett, melyet Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Csak Rovó László pályázott az egyetem rektori címére, ő marad az SZTE vezetője

Ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem szenátusa, az egyetemi polgárságot képviselő testület most először választott rektorjelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére. Rovó László jelenleg is regnáló rektort a szenátus 45 igen szavazattal támogatta az új vezetői ciklusra.