Csak Rovó László pályázott az egyetem rektori címére, ő marad az SZTE vezetője

Ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem szenátusa, az egyetemi polgárságot képviselő testület most először választott rektorjelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére. Rovó László jelenleg is regnáló rektort a szenátus 45 igen szavazattal támogatta az új vezetői ciklusra.

50 szenátusi tag és néhány érdeklődő egyetemi polgár is megjelent a Szegedi Tudományegyetem döntéshozó testülete, a szenátus december 13-i ülésén. A levezető elnök, Dömötör Máté főigazgató arra emlékeztetett, Rovó rektori megbízatása 2022. június 30-án lejár. Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, november 29-ig

egyetlen pályázat érkezett, melyet Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be.

„Új modell, új lehetőség a kiválóságunkért!” címmel nyújtotta be rektori programját Prof. Dr. Rovó László, aki négy éve áll a Szegedi Tudományegyetem élén. A vezetői eredményeket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum december 3. óta olvasható az SZTE honlapján.

Az egyetem szenátusa hétfői nyilvános ülésén a rektori posztra egyedüliként pályázó Rovó diasorok kíséretében mutatta be programját. Az elmúlt négy évben elért eredmények mellett a kitűzött célokat ismertette, majd titkos szavazással folytatódott az ülés. A Szegedi Tudományegyetem szenátusa itt 45 igen és 4 nem szavazattal hozott döntést a jelenlegi rektor pályázatának támogatásáról.

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Gábor mint a fenntartó képviselője azt mondta, az SZTE számára soha nem látott lehetőségek nyílnak, amelyek kiaknázása soha nem tapasztalt vezetői felelősséget kíván meg.