Lázár János nem készül kormánypozícióba: Mezőhegyesen épp kukoricavetés előtt állnak, és vannak kancák is

Szerda este interjút adott a Pesti TV-nek Lázár János, egykori kancelláriaminiszter, amiben elmondta, hogy egyelőre semmilyen kormányzati ambícióval nem rendelkezik annak ellenére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utalt ilyenre a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján. Az interjút a Telex szemlézte.

Lázár úgy nyilatkozott a Pesti TV-nek, hogy bízott a fideszes győzelemben a választásokon. Azonban nem volt biztos abban, hogy Márki-Zay Péterrel szemben is győzni fog Hódmezővásárhelyen, „vereségbeszéddel” is készült. Szerinte Márki-Zay tevékenysége után Hódmezővásárhelyen „a polgári oldalt darabokból kellett összerakni, emberről emberre, házról házra”.

Lázár természetesen megemlítette, hogy ellenszélben kellett kampányolnia; gyalázkodó szórólapok, gigantikus Facebook-hirdetések és óriási plakátkampányok. Azt szeretné elérni a következő ciklusban, hogy legyen „vidéken élni jó, vidéken élni jobb mint a nagyvárosokban”. Elmondta, hogy

jelenleg nem hajt bármilyen kormányzati pozícióra, mert Mezőhegyesen éppen kukoricavetés előtt állnak, és vannak kancák is, amiktől szép csikókat várnak.

Ha ez mégis szóba kerül Orbán Viktorral, akkor viszont beszélni fog majd róla. Orbán egyébként a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a Telex kérdésére elmondta, hogy „nem lehetetlen Lázár János visszatérése” a kormányba, erről mi is beszámoltunk. Azt is hozzátette, hogy kiszorítanák a nemzetközi kiskereskedelmi láncokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Orbán: Nem lehetetlen, hogy Lázár visszatér a kormányzásba, és kiszorítjuk a nemzetközi kiskereskedelmi láncokat

Mint ismert, a kormányfő a választások után szerdán, a Karmelita kolostorban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót külföldi és hazai újságíróknak, ahol kérdezni is lehetett, ami ritka pillanat.