Orbán Viktor Makón: Gyurcsányék Hódmezővásárhelyről állítottak ki miniszterelnök-jelöltet

Kedden már beszámoltunk arról, hogy a miniszterelnök útja Makóra vezetett, ahol utcafórumot tartott az összegyűlt lakosoknak, azonban ma kikerült egy videó is az eseményről, amelyet egyébként Lázár János országgyűlési képviselő hirdetett meg, de Orbán volt a meglepetésvendég. A helyszínen járt Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet is, ahol a miniszterelnök egy emelvényen, vagy sámlin állva mondott dolgokat a szimpatizánsoknak.

„Ha valaki egyszer azt mondta volna nekem, hogy a Gyurcsányék Hódmezővásárhelyről állítanak majd egy ilyen miniszterelnök-jelöltet, akkor én azt mondtam volna, hogy ennek az embernek elment az esze. És az a helyzet, hogy ez most megtörtént. Úgyhogy kedves Makóiak, az önök súlya meg szerepe most nagyon megnőtt, mert az a helyzet, hogy a választás itt fog eldőlni” – mondta Orbán Viktor a fórumon, amely a Facebook-oldalára feltöltött videójából derült ki.

Orbán furán érezte magát Makón elmondása alapján, mert a választókerülethez tartozik Hódmezővásárhely is, amelyet nagyon fontos városnak nevezett. „Persze van 106 választókerület, de azért dől el itt a választás, mert aki a saját választókerületében nem tud nyerni, az nem tud nyerni országosan sem” – magyarázta a fontosságát annak, hogy Márki-Zay Péterrel szemben Lázárra szavazzanak a makóiak. Azt is elárulta a videóban, hogy szeretne még hosszú ideig együtt dolgozni Lázárral.

Orbán egyébként szinte teljesen titokban járja az országot, ezért nem tudott szinte senki erről az útjáról sem előzetesen. A makói fórumon készült videó alább megtekinthető: