Botka László a múzeum előtt sétálva ajánlja Mihálik Edvint és Szabó Sándort

Egy epikus videót töltött fel Szeged városának polgármestere a közösségi oldalára, amelyben arra kér mindannyiunkat, hogy vasárnap szavazzunk az Egységben Magyarország jelöltjeire a megye 1-es és 2-es választókörzeteiben.

A videó epikusságát az adja, hogy nem csupán álló helyzetben vették fel, hanem a Móra Ferenc Múzeum előtt, a megújult Móra parkban a jelöltekkel együtt sétálva beszél a polgármester, de Mihálik Edvin és Szabó Sándor is elmondja, miért érdemes rájuk szavazni. A másik pedig az, hogy a videó alá epikus zene lett keverve, amely egy akciófilm intrójára emlékeztetnek, főleg akkor, amikor a végén Botka kezet fog a két jelölttel.

„Kedves szegediek! Április 3-án a jövőről döntünk. Szegedet már hosszú évek óta a békés, nyugodt építkezés jellemzi. Védjük meg, őrizzük meg közösen ilyennek!” – kezdi Botka László, majd átadja a szót Szabó Sándornak, az 1-es választókörzet MSZP-s jelöltjének, aki szerint „nálunk a levegő is szabadabb, mint máshol. De csak akkor lesz így a jövőben is, ha ismét összefogunk”.

Mihálik Edvin momentumos képviselő ezután úgy fogalmaz, hogy büszke azért, mert a szegediek szabad, szolidáris és összetartó közösségéhez tartozhat, amjd megemlíti, hogy „országgyűlési képviselőként értük, Szeged és a térség további fejlődéséért fogok dolgozni.” A videó végén, mint az már fentebb említve volt, a kézfogásos jelenet után a polgármester veszi át a szót, aki elmondja, hogy „a választás tétje óriási, kérem, szavazzon egy európai, fejlődő Magyarországra, és védjük meg Szegedet a szabadság szigetének”.