Elkezdték telepíteni a véderdőt a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai

Elindult a szegedi véderdő telepítési program – osztotta meg közösségi oldalán Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok.

Mint a bejegyzésében közölte, 800 négyzetméternyi területre 1350 db őshonos puszta szilfát ültettek el ma a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai a Vályogos utcában. Ez a projekt első üteme, 2024-ig összesen 10 hektár véderdőt ültetnek ki önkormányzati forrásból.

Szerinte a ma kiültett erdő 5 év múlva jelentős mennyiségű port köt majd meg, és a párolgás következtében javítja a környezete mikroklímáját ezzel is csökkentve a klímaváltozás káros hatásait.

Ezzel a programmal is az a céljuk, hogy a 2019-ben ígértekhez hűen Szeged legyen Magyarország legzöldebb nagyvárosa. A véderdő telepítési programról korábban ebben a cikkünkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Lényegesen kevesebb fával az ígértnél, de elkezdődik idén a véderdő telepítése Szeged körül

Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok korábban egymillió fát ígért 2024-ig a Momentum programjaként még 2019-ben. Ekkor egy úgynevezett véderdő projekt keretében képzelték el Szeged köré telepíteni őket, hogy felfogják a homokot és a port. A program azonban csak az idei évben kezdődött el, lényegesen kevesebb fával.