Hibázott a villamosvezető, ezért történt a hétfői remízbaleset, amiben megsérült egy tram-train

Csütörtökön a Szegeder írt először arról, hogy az SZKT villamosremízének udvarán történt egy baleset hétfőről keddre virradó éjjel: kisiklott a társaság egyik villamosa, ami nekiütközött az éppen ott tárolt egyik tram-trainnek. Most további részletek derültek ki az esetről, többek között az, hogy emberi mulasztás okozta a balesetet.

A Szeged Televíziónak Majó-Petri Zoltán nyilatkozott a balesetről néhány, eddig még ismeretlen részletet elárulva. Az SZKT ügyvezető igazgatója a csatornának elárulta: a járművezető elismerte a hibáját, aki mint mondta az egyik legjobb garázsmesterük Szegeden.

Szerinte mindenki azt gondolja, hogy a késő esti órákban, amikor a baleset történt, az illető figyelmetlen volt – valószínűleg fáradtság miatt –, majd nem látta, hogy nem a megfelelő állásban van a váltó, amin átment, és ez kisiklatta az egyik forgóvázat. Így a villamos tulajdonképpen driftelve letarolta a 001-es pályaszámú vasútvillamos jobb elejét.

Forrás: Szeged TV

Mint arról mi is írtunk, leginkább a Pesa villamos sérülhetett, de a pontos kárt csak a burkolólemezek leszerelésével és további vizsgálatokkal tudják megállapítani. Mindkét jármű üzemképes maradt egyébként, kérdés, mennyire van többről szó, mint csupán felületi sérülésekről.