Polgári engedetlenség volt ma a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában is

Szerdán, azaz ma is volt egy szegedi közoktatási intézmény, amely csatlakozott a polgári engedetlenséghez a pedagógusok jóvoltából: a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola – írja a Telex. A tiltakozás azért indult el még február 14-én, mert a kormány egy rendeletben olyan elégséges szolgáltatásokat írt elő a tanároknak sztrájk idejére, ami a pedagógusok szerint ellehetetleníti a sztrájkhoz való jogukat.

A polgári engedetlenséget városunkban az elit gimnázium, a Radnóti Miklós gimi kezdte még február 25-én. A szintén pénteki napon zajló polgári elégedetlenség során fél 2-ig nem tanítottak, hogy arra hívják fel a figyelmet: a sztrájk alapjog.

Két további szegedi közoktatási intézményben is polgári engedetlenkedtek múlt héten pénteken. Az egyik ezek közül a Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, ahol délig nem volt tanítás. Az eseményen 27 pedagógus vett részt. A szolidaritási nyilatkozatot már 150-nél is többen írták alá, jelezvén, hogy együttéreznek velük és támogatják őket.

Péntek reggel 7 óra 30 perctől a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanárai is polgári engedetlenséget követtek el. Egy támogatói nyilatkozat is van, amit bárki aláírhat, aki tud azonosulni az üggyel, ez ide kattintva elérhető. A Deákban szintén délig tartott a demonstráció.