Botka: Egy hét alatt 2 millió forint gyűlt össze az ukrajnai menekülteknek

Egy hét alatt 2 millió forintot adományoztak a szegediek az ukrajnai menekülteknek, amit megdupláz Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. A 4 millió forint pénzadományt a Magyar Vöröskeresztnek juttatja el Szeged városa – írja az önkormányzat hozzánk eljuttatott közleménye.
 
Botka László, Szeged város polgármestere egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzadomány gyűjtést indít az ukrajnai menekültek megsegítésére. A szegediek példát mutattak szolidaritásból, ugyanis egy hét alatt 2 millió forintot adományoztak – írják. A városatya megköszönte a szegediek felajánlásait, és ahogy már a gyűjtés indulásakor is elmondta, az ilyen felajánlásoknál – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – Szeged város önkormányzata megduplázza a szegediek által összeadott pénzt.

A polgármester bejelentette: Szeged város önkormányzata 4 millió forint pénzadományt juttat el az ukrajnai menekültek ellátásában élenjáró Magyar Vöröskeresztnek. A segíteni akarók továbbra is fizethetnek be pénzadományt a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára: 12067008-00105206-00100009