Botka: Az önkormányzat pénzadomány gyűjtésébe kezdett az ukrán helyzet miatt

A Szeged.hu önkormányzati hírportálnak nyilatkozott Botka László polgármester arról, hogy Szeged szolidáris város, amely mindig kiállt a bajba jutottak mellett. Ezt arra értette, hogy a helyi közösségek azonnal reagáltak az ukrán eseményekre, a civil szervezetek adománygyűjtésbe kezdtek, amit megköszönt nekik. A cikk tulajdonképpen arról szól, hogy ezzel párhuzamosan az önkormányzat is gyűjtésbe kezdett.

„Szeged város önkormányzata elkezdte felmérni, hogy egy esetlegesen elhúzódó, hosszú válságban hogyan tud segítséget nyújtani a rászorulóknak. Felmérjük, hogy az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban, épületekben mennyi menekültet tudunk fogadni. Eddig úgy tűnik, hogy Szeged nem célállomása a menekülteknek, de fel kell készülnünk, hogy ha elhúzódik a válság és tömeges menekültáradat indul meg, akkor abból Szegednek is ki kell vennie a részét” – mondta Botka László az önkormányzati finanszírozású lapnak.

A felkészülés apropóján az önkormányzat felvette a kapcsolatot az ukrán vendégmunkásokat is alkalmazó nagyobb, helyi munkáltatókkal, hogy a családjuknak tudjon segítséget nyújtani. „Felvettük a kapcsolatot a nemzetiségi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel, hogy az adománygyűjtéshez raktárakat tudjunk biztosítani.

Szeged város önkormányzata pénzadomány gyűjtésébe is kezdett,

a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára (12067008-00105206-00100009) fizethetnek be pénzadományt a segíteni akarók. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az ilyen felajánlásoknál a szegediek által összeadott pénzt megduplázza Szeged város önkormányzata, és eljuttatja a pénzadományt a menekülteket támogató szervezeteknek” – mondta a polgármester.