Polgári engedetlenkedik ma a Madách suli: küzdj és bízva bízzál

Mint arról tegnap beszámoltunk, két szegedi közoktatási intézményben is polgári engedetlenkednek pénteken, azaz ma. Az egyik ezek közül a Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, ahol délig nem lesz tanítás. Az eseményen 27 pedagógus vesz részt. Darida Ádám, az intézmény egyik pedagógusa hozzánk is eljuttatott levelében a következőket írja a miértekre:

„Mert azt érezzük, nem vagyunk megbecsülve. Mert a körülmények, amikben dolgozunk nap, mint nap az elégségesnél is kevesebbek. Abban a magára hagyott oktatási rendszerben, amit évek óta nyirbálnak és igyekeznek minél jobban kiherélni, mi igyekszünk fenntartani egy biztos hátteret a gyerekekért, tanítványainkért. A Madách iskola pedagógusai is felállnak a kormányrendelet ellen és a jelenlegi oktatási rendszer ellen is!”

A szolidaritási nyilatkozatot már 150-nél is többen írták alá, jelezvén, hogy együttéreznek velük és támogatják őket.

Péntek reggel 7 óra 30 perctől a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanárai is polgári engedetlenséget követnek el. Egy támogatói nyilatkozat is van, amit bárki aláírhat, aki tud azonosulni az üggyel, ez ide kattintva elérhető. A VVL megosztott egy eseményt arról, hogy március 16-án szolidaritási sztrájkot, illetve ”tüntetést” szerveznek a szegedi Klauzál térre, erről itt írtunk bővebben.

Fotó: Szegedi Madách Imre Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola