Márciusban jön a Toros Pálinkafesztivál a Dóm térre, megtartják a Borfesztivált is

A vírushelyzet enyhülésével egyre biztosabb, hogy visszatérnek a régi fesztiválok, bár azt még nem tudni, milyen feltételek mellett. Így történt ez a 2020-ban is meghirdetett, de a tizenegyedik alkalommal végül a koronavírus-járvány miatt törölt Toros Pálinkafesztivállal is.

Idén ugyanis a gasztrofesztiválok közül elsőként a Toros Pálinkafesztivál tér vissza a március 1215. közötti ünnepi hosszú hétvégén. A rendezvény a Széchenyi tér helyett azonban a Dóm térre költözik, vélhetően a nagyobb tér miatt, ami járványügyileg is kedvezőbb. A kilátogatók közel nyolcvan különféle pálinkát kóstolhatnak. A régi, már megismert kiállítók több mint háromnegyede visszatér Szegedremondta el Szilágyiné Bitó Klára, a fesztivál szervezője a Szeged.hu-nak. 

Az önkormányzati hírportál azt is megtudta, március 15-én ünnepi programokat szerveznek, a gyerekeket kézműves játszóházzal, vidámparkkal várják, de természetesen megemlékeznek a százhetvennégy éve történt márciusi eseményekről is. Nemrégiben jelentették be, hogy a tervek szerint hároméves kényszerszünet után május 13–22. között ismét megrendezik a Szegedi Borfesztivált. Kihirdették már a SZIN első fellépőit is, amelyet idén augusztus 24–27. között rendeznek az Újszegedi Partfürdőn.