Szerződést kötött az önkormányzat a 3 milliárdos béketelepi útépítés nyerteseivel

Már tavaly áprilisban is beszámoltunk arról, hogy kiírták a közbeszerzést a lézerközpont jobb megközelíthetősége érekében tervezett útépítésre és útfelújításra. Erre a város költségvetéséből bő 3,2 milliárd forint jut, uniós támogatással. Ez főként a Science Parkba betelepülni kívánó vállalatoknak lesz vonzó.

Aztán idén januárban már kiválasztották a győztest, ezt meg is írtuk, azonban a nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata csak most közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A szegedi ELI lézerközpont közlekedési kapcsolatainak fejlesztését a Colas Út Építőipari Zrt., valamint a Délút Építő és Bányászati Kft. végezheti, nettó 2 milliárd 966 millió forintért. A becsült ellenérték jóval több, 3 milliárd 304 millió forint volt – vette észre a Napi.hu.

A nyertesekkel február 7-én kötött szerződést a város.

A beruházás része az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP). A nyertesnek egyebek mellett meg kell építenie 15 420 négyzetméter utat, három körforgalommal, mindezeket lakott területen belül. Része a munkának 1 227 négyzetméter térburkolat építése és 11 564 négyzetméter füvesítés is. Bővebben a korábbi cikkünkben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tavasszal kezdődhet az új béketelepi út építése, javul az Auchan és a lézerközpont elérése Vértó felől

Már tavaly áprilisban is beszámoltunk arról, hogy kiírták a közbeszerzést a lézerközpont jobb megközelíthetősége érekében tervezett útépítésre és útfelújításra. Erre a város költségvetéséből bő 3,2 milliárd forint jut, uniós támogatással. Ez főként a Science Parkba betelepülni kívánó vállalatoknak lesz vonzó.