Botka László is beszáll a kampányba, a hétvégén már megy aláírást gyűjteni

Szombaton indul Magyarországon a választások előtti aláírásgyűjtés, amin rögtön Botka László is besegít majd Mihálik Edvin és Szabó Sándor szegedi kerületi jelölteknek.

A hétvége egyik legolvasottabb cikkje volt a Szegederen a Botka László szedte a töltött káposztát a petőfitelepi néniknek és bácsiknak című írás, amiben arról számoltunk be, hogy a petőfitelepi böllérnapon a szegedi polgármester is kanalazta a sorban állók számára a nagy mennyiségben készült ételt.

És bár Botka balján ott állt Szabó Sándor is, aki az 1-es számú kerületben jelölt (és amúgy regnáló képviselő is), ebből még nem volt világos, hogy a polgármester azért van-e jelen, hogy a kampányban segítsen be.

Azért is érdekes mindez, mert az előválasztás során látványosan távol maradt a jelöltek támogatásától, és abból is vita alakult ki, hogy hogyan került a portréja Szabó Sándor szórólapjára, és miért nem mondjuk a DK-s Binszki Józsefet támogatta.

A Gyurcsány Ferenccel szeptemberben megjelent interjúnkban rá is kérdeztünk, hogy szerinte miért van az, hogy Botka távol marad az előválasztási kampánytól, amire a pártelnök úgy felelt, „nem tudom, azt sem tudom, hogy távol marad-e tőle”. Arra a kérdésre egyébként, hogy milyen a viszonyuk, egy szóval úgy felelt, „kitűnő”.

Érthetően azonban a rendes választásokon már Botka sem marad el, hiszen itt nem lesz cicaharc azon, hogy a Fidesz, a Mi Hazánk vagy az ellenzéki összefogás jelöltjét támogatja-e éppen. Botka, Mihálik és Szabó a Kárász utca és Széchényi tér sarkán gyűjt közösen szombaton 11 és 18 óra között.