Botka Lászlónak a négy ingatlan mellett nincs autója, megtakarítása eltörpül az adósságához képest

Botka Lászlónak a vagyonnyilatkozata alapján nincs autója, a jelentősebb értékű vagyontárgyak” kategóriában viszont még mindig megtalálható a hírhedt, feleségétől a 40. születésnapjára kapott Rolex márkájú karóra. Jelentősebb értékű tárgyak között lakásbútorokat, háztartási eszközöket és könyveket jelölt meg, ezeknél nem fejti ki, hogy mik. Szeged polgármesterének továbbra is 50 százalékos tulajdonrésze van négy, korábban szerzett ingatlanban:

  • Szegeden egy 166 négyzetméteres lakóház a 1130 négyzetméteres telken,
  • egy 1012 négyzetméteres telken lévő üdülő Szuha-Mátraalmáson,
  • egy 48 négyzetméteres lakás a XIII. kerületben,
  • szintén Szegeden egy 69 + 50 négyzetméteres társasházi lakás.

Ez utóbbit 2020. december végén vásárolta Szeged első embere. Tartozása is van a polgármesternek: 65,5 millió forintos banki követelést írt a bevallásban Botka, miközben csupán 3 millió forintnyi megtakarított készpénze van. Mint korábban írtuk, elfogadta az Országgyűlés a polgármester fizetésének emelését is; a módosítás szerint január 1-től a megyei jogú városok polgármestereinek – többek közt Botka László – illetménye 1 millióról 1,3 millióra nőhet. A vagyonnyilatkozata alapján más forrásból nincs jövedelme.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Emelik a polgármesterek fizetését, Botka László 1,3 milliót kaphat havonta

Az utolsó parlamenti ülésnapon egy sor más jogszabály mellett elfogadta az Országgyűlés a polgármester fizetésének emelését is, ami magukat az érintetteket is meglepte, mivel az illetményemelésről szóló kormánypárti javaslat hirtelen került bele egy kulturális témájú törvénymódosító csomagba.