A francia kéziválogatott egyik tagja fertőzötten szökött meg a szegedi Forrás Hotelből

Az Origo információi szerint a férfi kézilabda Eb-n Szegeden játszó francia kézilabdást, a balátlövő Karl Konant hiába keresték a szegedi Forrás Hotelben. A sportoló ugyanis a csapat középdöntőbe jutása után egy bérelt autóval Budapestre indult, majd fertőzötten megjelent a recepción abban a kizárólagos fővárosi szállodában, ahol az Európa-bajnokság többi nemzeti válogatottja is megszállt.

Az eset amennyiben az értesülések teljesen megfelelnek a valóságnak azért érdekes, mert a franciák (a szerbekkel együtt) múlt héten még az enyhe járványügyi szabályok miatt panaszkodtak a Le Figarónak, mondván vért izzadtak, hogy egészségesen érkezzenek meg Magyarországra, és tartanak a megfertőződéstől, miközben a szegedi szállodában a maszk nélküli vendégekkel kellett étkezniük.

Ugyanakkor az Origo megjegyzi, a kötelező programok mellé például városnézést is beiktattak Szegeden: Dylan Nahi, a válogatott balszélsője állítólag néhány napja a Dóm térről osztott meg egy rövid videót a közösségi oldalán szabadtér lévén maszkot nem viselő emberek gyűrűjéből.