Szegeden nyitottak fejlesztőközpontot, hogy világszinten is Microsoft szoftverekkel segítsék a vállalati ügyfeleket

Szegeden nyitott új irodát az IT tanácsadással és Microsoft üzleti megoldásokkal foglalkozó COSMO CONSULT. A cég 2021 szeptemberében jelentette be, hogy új IT fejlesztő és szolgáltató központokat hoz létre Szegeden és Debrecenben. A világ 16 országában aktív cég legalább 50 új munkahelyet teremt informatikai szakemberek számára a beruházásokkal.

A Németországban 1996-ban alapított COSMO CONSULT a világ egyik vezető, vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató IT vállalata, mely több mint 20 éve aktív a magyar piacon is. A COSMO CONSULT elkötelezett a Microsoft technológiák iránt, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei az egész világon elérjék a Microsoft által biztosított legújabb technológiai újításokat írták a szegedi irodanyitással kapcsolatos közleményükben. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 2022-es évet cégünk egy új iroda megnyitásával és további létszámbővüléssel tudja megkezdeni.

Stratégiailag fontos lépés számunkra a vidéki terjeszkedés, ezért a most szegedi irodánkban munkáját megkezdő 5 kollégánk mellett további bővülést tervezünk.” 

– mondta Polocz Anett, a COSMO CONSULT magyarországi ügyvezetője. „Cégünk életében ez egy nagyon fontos újabb mérföldkő, és hiszünk benne, hogy ezzel a lépéssel Szegedet és a régiót is támogatni tudjuk a technológiai fejlődésben. Szeretnénk minden régióban elérni a legjobb munkatársakat és megtalálni a legjobb üzleti lehetőségeket, ezért fontos számunkra, hogy Budapest, Sopron és Debrecenben mellett Szegeden is rendelkezzünk irodával. Nyitott pozícióinkra várjuk a felsőoktatási, vagy akár középszintű végzettséggel rendelkező IT fejlesztők, és informatikai szakemberek jelentkezését.”

A cég elkötelezett a szakember-utánpótlás kinevelése iránt, éppen ezért szegedi fejlesztőközpontjához kapcsolódóan Microsoft technológián alapuló fejlesztői képzést indít a Green Fox Academy-vel közösen. Az online szuperintenzív programozó képzések idén márciustól indulnak azon szegedi jelentkezők számára, akik érdeklődnek a Microsoft technológiák iránt, és szívesen dolgoznának a jövőben vállalati folyamatokon, adatelemzési projekteken és analitikai feladatokon a fejlesztés mellett.

A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a vállalat ügyfeleit a Microsoft Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. A COSMO CONSULT célja, hogy tovább erősítse magyarországi vezető szerepét, és a jelenlegi szolgáltatásait megtartva új piaci szegmenseket érjen el. A beruházás a magyar Kormány támogatásával és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével valósult meg.

A bővítés keretében a cég legalább 50 új munkahely létrehozását vállalja Magyarországon speciális szaktudással rendelkező IT szakemberek számára. A COSMO CONSULT hazai leánya 2021-ben több, mint kétmilliárd forintos nettó árbevételt ért el, a cég jelenleg mintegy 150 magasan képzett IT szakembert foglalkoztat budapesti és vidéki irodáiban, városunkban a Teleki u. 16. szám alatti ingatlant választották székhelyüknek. A vállalat szegedi terjeszkedésével kapcsolatban már mi is írtunk korábban, akkor még keresték a leendő helyüket:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Még keresik az irodát: jön a Cosmo Consult szoftvervállalat Szegedre

Korábban írtuk, hogy Budapest és Sopron után Debrecenben, illetve Szegeden nyitja meg új IT fejlesztő és szolgáltató központjait az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó Cosmo Consult csoport magyar leányvállalata. Azonban a szegedi irodanyitás még arrébb van, ennek miértjéről kérdeztük őket.