RTL Híradó: Meghalt a szegedi házrobbanás sérültje

Meghalt a szegedi házrobbanás sérültje – ezt több forrás is megerősítette az RTL Híradónak. Kedd délután történt gázrobbanás egy családi házban Szegeden, a tulajdonosát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az épületben hivatalosan nem volt gáz, az órát korábban leszerelték, a lezárt gázcsonkot azonban valaki megbontotta.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy robbanás volt egy szegedi lakóházban, a Hunyadi téren, január 11-én kora délután. A robbanás következtében ház kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A házban egy ember volt, aki súlyosan megsérült, őt a szomszédoknak sikerült kimenteni a romok közül – erről a katasztrófavédelem írt a Facebook-bejegyzésükben.

A szegedi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat. Az épület teteje beszakadt és életveszélyessé vált, a tűzoltók is nehezen tudták megközelíteni. A mellette található társasház viszont épen maradt. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen vannak. Egy mentőhelikopter is leszállt a Hunyadi téri futballpályára, hogy a súlyos sérültet budapesti Honvédkórházba szállítsa.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Így fest a katasztrófavédelem képein és videóin a felrobbant szegedi lakóház

Robbanás volt egy szegedi lakóházban, a Hunyadi téren, ma kora délután. A robbanás következtében ház kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A házban egy ember volt, aki súlyosan megsérült, őt a szomszédoknak sikerült kimenteni a romok közül.