Nagyon csúnyán összetörték a tram-traint, ami novemberben még a legelső járatot teljesítette

Frissítés (09:12): Egy autó akarhatott lekanyarodni egy mellékutcába, de nem vette észre az érkező tram-traint, amely így telibe kapta. Olvasónk képet is küldött, amihez azt mondta, hogy a vasútvillamosnak csilingelni se volt ideje, az autót 10-15 méteren tolhatta maga előtt. A sofőr viszont állítólag megsérült, mert beszorult a keze, őt olvasónk szerint mentők szállították el, de a tűzoltók is kimentek a helyszínre. Az eset körülbelül reggel fél kilenckor történt, azóta helyszínelnek.

A katasztrófavédelem is beszámolt az esetről: egy Hódmezővásárhely irányából érkező villamosvasúttal ütközött össze egy gépkocsi a szegedi Boldogasszony sugárúton. A városi hivatásos tűzoltók a kormánylégzsákot leszorítva nyújtottak segítséget az autó vezetőjének kiszállásában, valamint áramtalanítottak. A villamosvasút utasai elhagyták a szerelvényt, de a belváros felé vezető útszakaszon, illetve a villamos vonalának mindkét irányában forgalmi akadály van a baleset miatt.

Fotók: Varga Norbert / Szegeden láttam Facebook-csoport

Fotó: olvasónk

Korábban írtuk:

Baleset történt a Boldogasszony sugárúton – közölte reggel az SZKT a közösségi oldalukon. Emiatt az Anna-kút–Szeged vasútállomás közötti szakaszon pótlóbuszok közlekednek. Az Anna-kút–Európa liget és a Szeged Plaza között továbbra is villamosok közlekednek, a leállás a vasútvillamos, azaz a tram-train járatait is érinti, azok viszont csak Szeged-Rókus vasútállomásig közlekednek, tehát Szegeden belül nem járnak. A tram-train utasai is az SZKT pótlóbuszait tudják használni.

A pótlóbusz a következő megállóhelyeken nem a villamos megállóhelyeken áll meg:
  • Szeged vasútállomás: a villamos megállóhelyek melletti, a felszállító megállóhely a Galamb utcai kereszteződés előtti buszmegállóhely.
  • Széchenyi téren Szeged vasútállomás felé: a Kelemen utcán létesített ideiglenes megállóhelyen.
  • Széchenyi téren a Szeged-Rókus vasútállomás felé: az autóbusz megállóban állnak meg.

A Mávinform szerinti aktuális forgalmi változások a tram-train esetében:

  • A Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhely vasútállomásra 8:38-kor induló tram-train nem közlekedik,
  • a Hódmezővásárhelyről Szeged vasútállomásra 8:31-kor és 9:31-kor induló tram-train csak Rókus vasútállomásig közlekedik, onnan pótlóbusz szállítja tovább az utasokat Szeged vasútállomásig,
  • a Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhely vasútállomásra 9:38-kor és 10:38-kor induló tram-train csak Rókus vasútállomástól közlekedik, Szeged vasútállomás és Rókus vasútállomás között pótlóbusz szállítja az utasokat.

A balesetről egyelőre nem közöltek bővebb információt, de amint kiderül, hogy komolyabb dolog, frissítjük a cikket. Érintett járatok: 1-es, 2-es villamosvonal, tram-train.

Fotó: MÁV