Kedden ismét szállingózhat a hó Szegeden, a szeles idő miatt hófúvás is előfordulhat

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a déli, a délkeleti és néhol a keleti tájakon felhősebb időre van kilátás, délen, délkeleten helyenként hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat – írja az Időkép. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős, néhol viharos lökések. A hófödte tájakon hófúvás is kialakulhat.

Szegeden hajnalban –3 és –2, kora délután –2 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Az alábbi képen az látható, hogy szinte egész nap ideális lesz az idő ahhoz, hogy hószállingózás legyen, erre jelenleg 30% esély van. Citromsárga figyelmeztetést az OMSZ Csongrád-Csanád megyére egyelőre nem adott ki, így inkább a keleti régiókra lesz jellemzőbb az újabb havazás.

Forrás: Időkép

Arról épp ma írtunk, hogy a hét leghidegebb reggelére csütörtökön ébredhetünk, a hófödte Tiszántúli tájakon akár –20 fokig is lehűlhet a levegő. Szegedre vonatkozó előrejelzésében az Időkép egyelőre –9 fokot mond csütörtökre. Napközben aztán enyhülés jön, keleten tarthat ki az egész napos fagy

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Akár –20 fok is lehet Szegedtől keletre csütörtökön

A hét leghidegebb reggelére csütörtökön ébredhetünk, a hófödte Tiszántúli tájakon akár –20 fokig is lehűlhet a levegő.