Akár –20 fok is lehet Szegedtől keletre csütörtökön

A hét leghidegebb reggelére csütörtökön ébredhetünk, a hófödte Tiszántúli tájakon akár –20 fokig is lehűlhet a levegő – írja az Időkép.

A múlt héten még –6 fokokról volt szó, mégis mi történt azóta? Erre az a magyarázat, hogy egyrészt minél közelebb kerülünk egy adott dátumhoz, annál pontosabbak az időjárási modellek és előrejelzések, másrészt észak, északkelet felől megerősödő széllel hidegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk, amely szerdán jut nyugalomba.

Erős éjszakai fagyok várnak ránk, a leghidegebb csütörtök hajnalban várható, ekkorra mindenhol legyengül a szél, és az égbolt is tiszta lesz. A Dunától keletre nagy területen csökkenhet –10 fok alá a hőmérséklet, a hóval borított keleti, délkeleti tájakon pedig nem lesz ritka a –15 foknál erősebb fagy.

Egy-két helyen akár a –20 fokot is megüthetjük.

Szegedre vonatkozó előrejelzésében az Időkép egyelőre –9 fokot mond csütörtökre. Napközben aztán enyhülés jön, keleten tarthat ki az egész napos fagy, máshol 1–7 fokra készülhetünk a délutáni órákban. Péntekre virradóan már csak északkeleten fordulhat elő –10 foknál alacsonyabb hőmérséklet.

Forrás: Időkép