Karikó Katalin lett az év embere a hvg.hu közönségszavazásán

A hvg.hu közönségszavazást tartott az év embere díj kapcsán, ahol nem nagy meglepetésre idén Karikó Katalin nyert, így a hetvenvalahány díja mellé még egy díjat tehet fel a polcra. Korábbi elismeréseit azért nem linkelnénk be, mert már mi se tudjuk követni.

Ő sem foglalkozik velük egyébként elmondása alapján: Engem ez nem érdekel, nem foglalkozom ezzel. Én annyi díjat kaptam, hogy most már kapjon más is. Megszámoltam, valami hetven díjnál tartok. Nem azért számolom őket, mintha annyira gyűjteném a díjakat, csak be kell írnom őket a határidőnaplómba, nehogy egy napra három is jusson, mert egyszerre csak egy helyen tudok lenni.

A második helyre valójában nem egy egzakt személy, hanem a koronavírus elleni harc másik frontján szolgáló egészségügyi dolgozók kerültek, nem sokkal elmaradva a szegedi egyetemen végzett tudós után. Tavaly egyébként a Covid-ápolók nyerték a szavazást, így most is kiérdemelték ezt a helyezést, még ha idén a vakcina volt a reflektorfényben. A harmadik helyre egy politikus került, méghpzzá az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter.

A másik absztrakt kategória, a lockdown-szülők a negyedik helyre kerültek:a tavaszi lezárások alatt hatalmas nyomás nehezedett a gyermekekkel otthon maradó és tanuló szülőkre, akiknek emellett a munkában és a háztartás-vezetésben is helyt kellett állniuk” – írták. A lista ötödik helyére a Tokióban zsinórban harmadszor olimpiai aranyérmes kardvívó Szilágyi Áron került.

A hvg.hu közönségszavazata alapján felállt sorrend tehát a következőképp alakult:

  1. Karikó Katalin
  2. Az egészségügyi dolgozó
  3. Márki-Zay Péter
  4. A lockdown-szülő
  5. Szilágyi Áron