Hét és fél órán át tartott Szegeden Zsiga Katalin meghallgatása a nemi erőszak ügyében

Kedden tett vallomást a nyomozó ügyészségen Zsiga Katalin őrmester, aki azt állítja, hogy elkábította, majd megerőszakolta két kollégája, és azt rögzítették is. A rendőrnő a Blikknek nyilatkozott erről.

Zsiga a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen történt sértetti meghallgatása előtt Magyar Györgytől kért tanácsot, amit az ügyvéd a lapnak is megerősített, de nyilatkozni nem akart róla.

Zsiga Katalin meghallgatása az ügyészségen hét és fél órán át tartott.

„Alaposan kikérdezett az ügyésznő, mindent elmondatott velem többször is. Indítványoztam az érintett kollégáim meghallgatását azzal a volt munkatársammal együtt, aki jelezte nekem, hogy a megerőszakolásomról készített felvételt több embernek is megküldték” – közölte az őrmester a Blikkel. „Indítványt tettem a KR egyes területeire rálátó biztonsági kamerák felvételeinek kikérésére, így például arról az estéről, amikor mentőt hívtak, hogy elvitessenek a pszichiátriára. Továbbá engedélyt adtam arra is, hogy az orvosi papírjaimat bekérjék a nyomozáshoz.”

Arra, hogy sokan kételkednek szavaiban, a következőket válaszolta: „Számomra is hihetetlen, az, ami velem történt, és a mai napig semmiről sem tudnék, ha nem figyelmeztetnek. Megbíztam a kollégáimban, az életben nem gondoltam volna, hogy ezt megteszik velem. Az egyenruha és a jelvény számomra mindig az igazságot és a törvényességet jelképezi, amire mindannyian felesküdtünk. Bízom abban, hogy minden kiderül.

A sajtóhoz is azért fordultam egyébként, hogy ne söpörhessék a szőnyeg alá a velem történteket.”

A múlt héten számoltunk be arról a Blikk nyomán mi is, hogy állítása szerint a határon töltött szolgálata idején két kollégája elkábította, megerőszakolta és le is videózta őt egy panzióban, valamint a szüzességét is elvették. Amikor mindez a tudomására jutott, jelentette a történteket a parancsnokának, ők azonban el akarták vitetni a pszichiátriára.

Ahogy a Blikk írja, utóbbiból nem lett semmi, majd miután szabadságra engedték, hazautazott Hajdú-Bihar megyébe. Pár nappal később azonban az osztályvezető felhívta és azt mondta neki, hogy december 10-re berendeli szolgálatra. Ezen felháborodott, mert az egyik elkövető megfenyegette őt, ami miatt fél újra találkozni vele, ráadásul a rendőrtársait nem függesztették fel.

Zsiga Katalin nem vette fel a szolgálatot, ami után otthonában rendőrök keresték fel.

Azt akarták, hogy írja alá a szolgálatteljesítés alóli felmentését, amit nem volt hajlandó megtenni, mert szerinte ez alapot adna arra, hogy eltávolítsák a testületből. A rendőrnő feljelentése alapján az ügyészség minősített szexuális erőszak gyanúja miatt elrendelte a nyomozást, és kedden meghallgatták őt. A Blikk úgy tudja, az őrmester kérte az ügyészségtől azoknak a rendőrtársainak a meghallgatását, akik beszámoltak neki a vele történtekről és az azt megörökítő videófelvételről. Az ügyben egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ketten is megerőszakolhattak a határon egy rendőrnőt és elvehették szüzességét is

A Blikk számolt be arról, hogy a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja: két kollégája megerőszakolta őt. Az őrmester el is mesélte a történetét, Szegeden minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendeltek el nyomozást.