Másfél hét és átadják Szeged új, nyolcezer fős kézilabdaarénáját

December 9-én adják át a közönségnek a szegedi Pick-arénát, ez alkalomból – ha egyelőre csak kívülről is – de megnéztük, hogyan néz ki most. Meg kell hagyni, esztétikusra és monumentálisra sikeredett a város legújabb sportlétesítménye.

A sportcsarnok lesz az egyik helyszíne a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságnak. Átadása azért is sürgető, mert 2022. január 13-án kezdődik a kontinenstorna a 8300 fő befogadására alkalmas épületben.

2019-ben jelentették be, hogy a volt városi stadion helyén épül fel Szeged legújabb kézilabdacsarnoka; a projekthez nettó 35,8 milliárd forintos szerződés került aláírásra ekkor. Az aréna alapkövét 2019. november 29-én tette le Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke és Mikler Roland, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdakapusa.

Az építkezés 2020 tavaszán kezdődött és októberben kezdődtek az épület szerkezetépítési munkáit. 2021 januárjában megindult a jegyértékesítés a 2022-es kézilabda Eb-re, ekkor emelték be az aréna első főtartóját. Márciusban elkészült a lelátórendszere, és ekkor a tetőszerkezet kiépítése már a befejezési fázisnál járt. Az arénában található lesz egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem valamint két bemelegítőterem is épül, továbbá akadémiai és kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

November végén látogattunk ki a helyszínre, most így néz ki az aréna.