Tóth Péter: Afrikai típusú ország lettünk, ezért nem vagyunk vonzók a migránsoknak

A szegedi jobbikos politikus szerint a 442 eurós hazai minimálbér, az idei inflációs mélyrepülés, a rekord ÁFA, az alapvető élelmiszerek drágulása, a horrorisztikus benzinár és a nevetséges bérezés a közszférában szinte kibocsátó, afrikai típusú országgá tett minket.

Mindezt annak kapcsán osztotta meg, hogy kedden a Roosvelt téren a mellette álló rendőrautó mellett négy migráns guggolt várva elszállítását. „Néztem a szituációt és azon gondolkodtam, kinek nehezebb a sorsa? Az alulfizetett magyar rendőröké vagy a magasabb nyugati bérezés reményében érkező migránsoké?”

Tóth szerint nem vagyunk az ígéret földjén, és célország sem vagyunk a migráció szempontjából. „Meglátásom szerint a migrációval történő kampányolás azért kontraproduktív a kormány szempontjából most, mert tranzitország vagyunk e tekintetben is. Három folyamat jellemzi Hazánkat a migráció tekintetében: harmadik országbeli átvándorlás, magyar nemzet elvándorlása, környező országokból történő munkaerőbevándorlás” – írta.

Itt érdemes megemlíteni, hogy migrációval már nemcsak a kormány, hanem a közös ellenzéki jelölt Márki-Zay Péter is kampányol, nemrég Röszkén állított fel migránsszámlálót, amivel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy állítása szerint a Fidesz az egyetlen, aki bevándorlókat telepített be Magyarországra.