A Szegedi Karácsonyi Hetek több programja is elmarad a járványhelyzet miatt

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a szegediek és a vendégek biztonsága érdekében idén online tartja meg az adventi gyertyagyújtást, valamint a Széchenyi téri szilveszteri buli is elmarad, erről tegnap beszámoltunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Karikó Katalin is meggyújtja az egyik adventi gyertyát Szegeden, online lesz megtartva a vírus miatt

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata online tartja meg az adventi gyertyagyújtást. Elmarad a szilveszteri ünnepség a Széchenyi téren.

Ezen felül a szervező Szegedi Városkép és Piac bejelentette, hogy a kilátogatók, a közreműködők és a dolgozók egészségét, valamint biztonságát szem előtt tartva a Szegedi Karácsonyi Hetek programjából kikerülnek a nagy tömegeket vonzó események, így

  • a Dóm térre tervezett tűzzsonglőr bemutatókra és
  • a fényfestésekre

idén nem kerül sor. A helyszínekre kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki, melyek használatára kérnek minden kilátogatót. A november 20-tól érvényes kormányrendelet értelmében zárt térben, így a Mesés Kastélyban hat éves kortól kötelező a maszk használata. A Dóm téri helyszín programjairól egyébként itt írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Egy hét múlva Szegedi Karácsonyi Hetek – íme a részletes programok

Egy hét múlva, november 26-án kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek, így a szervezők meg is osztották a nyitó hétvége részletes programját. Az adventi időszakban egészen december 24-ig tart majd az ünnepségsorozat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a járványügyi szigorítások árnyékában nincs szó egyelőre lefújásról, vagy halasztásról.