Egy hét múlva Szegedi Karácsonyi Hetek – íme a részletes programok

Egy hét múlva, november 26-án kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek, így a szervezők meg is osztották a nyitó hétvége részletes programját. Az adventi időszakban egészen december 24-ig tart majd az ünnepségsorozat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a járványügyi szigorítások árnyékában nincs szó egyelőre lefújásról, vagy halasztásról.

Mint ismert, a Széchenyi téren már egészen korán kitelepült az óriáskerék, azaz a SzegedEye, így az január elejéig ott lesz. A téren november 26-án nyílik egy gasztroudvar is. A Klauzál téren és a Dugonics téren is lesznek vendéglátósok, előbbin a város karácsonyfája, utóbbinál pedig az óriás rénszarvas és a Mikulás a szánjával.

A Dóm téren kézművesek, kereskedők, ajándékvásárlási lehetőség lesz, a Mesés Kastély is újra felépül, de terveznek táncházakat és más eseményeket is. Idén is lesz szalmalabirintus, valamint óriás építőkockák. A vendéglátósok és forralt borosok mellett , terveznek fényfestést, tűzzsonglőr-bemutatókat és zenés produkciókat, illetve az elmaradhatatlan óriás adventi koszorút is kihelyezik.

A nyitóeseményen Vándormuzsikus gólyalábasok vonulnak fel a Széchenyi térről a Dóm térre. A hagyományoknak megfelelően a Rádió 88 egy szerencsés hallgatója kapcsolhatja fel a város ünnepi fényeit. A nyitó hétvége tervezett programja:

November 26.

16.30 Vándormuzsikus gólyalábasok felvonulása: Széchenyi tér-Dóm tér
18.00 Fire Fantasy Production – Fire Storm – Tűzzsonglőr Show

Mesés Kastély
17.00 Napos Oldal Alapítvány
19.00 Kastélymozi gyerekeknek

November 27.

18:00 Adventi Fényfestés a Fogadalmi Templomra

Mesés Kastély
16.00 Karácsonyi ajándékkészítő MANÓ MŰHELY
19.00 Kastélymozi gyerekeknek

November 28.

17.00 Adventi Gyertyagyújtás Dr. Botka László polgármester és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök

Mesés Kastély
15.00 Karácsonyi ajándékkészítő MANÓ MŰHELY
18.00 Kastélymozi gyerekeknek

A program változhat. A Szegedi Karácsonyi Hetek programjain, helyszínein a részvételt az aktuálisan érvényben lévő kormányrendelet szabályozza. Jelenleg a rendezvények látogatása nem védettségi igazolványhoz kötött, de a Mesés Kastélyban – a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező.