Botka: Én tíz éve azt mondtam, csináld, János! Mikor és miben akadályoztam a tram-traint?!

A Szegeder írta meg vasárnap, hogy egy Lázár Jánosék által készített kiadványban az országgyűlési képviselő erősen kritizálta Szeged és Hódmezővásárhely polgármestereit, amiért ők „sokak meglepetésére (...) inkább akadályozták, mint segítették a beruházást”.

Márki-Zay Péter mindeddig nem reagált erre a kijelentésre (ami egyébként konkrétumokat nem tartalmazott), Botka László azonban Facebook-oldalán igen: „Lázár János esetleg elmondaná, hogy mikor és miben akadályoztam a tram-traint?!” A polgármester folytatva azt írta, „amikor nagyjából 10 éve eljött hozzám Hódmezővásárhely polgármestereként és a kormányzó Fidesz parlamenti frakcióvezetőjeként ezzel az ötlettel, azt mondta, 10-11 milliárdba kerül, Vásárhelynek fontos, a pénzt megszerzi az EU-tól. Én erre azt mondtam:

»Akkor csináld, János! Szegeden ehhez semmit nem kell építeni, néhány éve újítottuk fel a villamosvonalat, ami kész fogadni.«

A végösszeg 80 milliárd felett jár mára, ebből három déli Tisza-hidat lehetne építeni, amire Szegednek nagyobb szüksége lenne. Mi örülünk minden beruházásnak, de jobban örülnénk a fontosabbaknak és a nem mindig az eredeti terv sokszorosába kerülőknek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

21 ezer forint lesz a bérlet, amivel Szegeden és a vasútvillamoson is korlátlanul utazhatunk

A választásokig ingyenes tram-train tavasz után is olcsó lesz: amennyiért most helyközis Volán-bérletet válthatunk, annyiba kerül majd a kombinált a tram-train+Szeged helyi bérlet, vagyis egy kétszázassal kevesebbe. Lázár János vasútvillamosos kiadványát szemléztük.