Botka Lászlóhoz becsöngetett egy fideszes aláírásgyűjtő, jót beszélgettek

„Ma délben becsöngetett hozzám egy fiatal nő azzal, hogy Bartók Csabának és a Fidesznek gyűjtenek aláírást. A kapu videótelefononján beszéltünk, csak én láttam őt” – írja Facebook-posztjában Szeged polgármestere. Botka városi legendák szerint egy baktói kertesházban él, így valószínűleg a szombati eset is ott történt.

 „Ennyit a Kubatov-listáról!” – folytatta a polgármester utalvá arra a Fidesz által épített szavazói adatbázisról, amelyben listázzák a párt szimpatizánsait. Mivel azonban Botka értelem szerűen nem Fidesz-szimpatizáns, a polgármester így kvázi megkérdőjelezte a lista hatékonyságát (vagy komplett létezését).

A beszélgetést folytatva Botka azt mondta a fiatal lánynak, hogy rossz helyre csengetett, és ugye órabérben fizetik és nem teljesítmény alapon, mert akkor Szegeden nagyon megjárja és nem lesz pénze. A diákmunkás lány a polgármester szerint ekkor hangosan felnevetett és közölte:

csak órabérre vállaltam.

A Facebookon újabban igencsak aktív Hont András újságíró is hozzászólt és megkérdezte: az jobb lett volna-e esetleg, ha becsenget és elfut? „Amúgy szegény diákmunkást meg is lehetett volna kínálni valamivel” – fogalmazott Hont.