Szijjártó Péter Szegeden járt és munkahelyeket védett meg

Sikeresnek bizonyult a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csillapítását, a tömeges munkanélküliség megelőzését célzó magyar kormányzati stratégia – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

A tárcavezető a NATURTEX vállalatcsoport új szegedi gyártó- és irodaépületének átadásán vett részt. A 3,8 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég kötelezettséget vállalt 164 munkahely megőrzésére, illetve 150 új munkavállaló foglalkoztatására. A projekt eredményeként a világ több mint 40 országában jelen lévő, 85 százalékos exporthányaddal rendelkező NATURTEX éves kapacitása mintegy 40 százalékkal bővül.

Beszédében kiemelte, hogy a koronavírus-világjárvány miatt „egyedülálló” volt az elmúlt időszak, amilyenre a „mi nemzedékünk életében nem igazán volt még példa”. Szerinte globálisan 114 millió munkahely szűnt meg, 40 százalékkal visszaestek a beruházások és 5 százalékkal csökkent a világkereskedelem volumene. Ezzel szemben Magyarországon az előző negyedévben 18 százalékos volt a gazdasági növekedés, tavaly beruházási rekord született, továbbá 4,7 millióan dolgoznak, többen, mint a rendszerváltás óta bármikor.

Leszögezte; a fentiek egyértelműen a tömeges munkanélküliség megelőzésére, az emberek munkában tartására összpontosító magyar stratégia sikerességét bizonyítják. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban a családi tulajdonban lévő, vidéki vállalkozások, amelyek a világpiacon is egyre versenyképesebb termékeket állítanak elő. Az ilyen társaságokat a „jövőbeli gazdasági növekedés zálogainak” nevezte, mondván, azok mindig szem előtt fogják tartani a helyi közösségek érdekeit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Megszaporodtak a fideszes nagyágyúk Szegeden és környékén

Durranóban van a választási kampány: a 2020-as és az idén tavaszi-nyári pangás után ismét egyre több kormányzati szereplő látogat a megyébe. Csak Orbán Viktor háromszor járt a környéken eddig ősszel.

A Naturtex Kft. új üzemcsarnoka Szegeden 2021. október 25-én, az ünnepélyes átadás napján. A 3,8 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég kötelezettséget vállalt 164 munkahely megőrzésére, illetve 150 új munkavállaló foglalkoztatására.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

A miniszter arról is beszámolt, hogy a magyar textilipar termelési értéke az idei év első nyolc hónapjában 13 százalékkal nőtt, s az ágazat több mint 43 ezer embernek ad munkát az országban. Végezetül közölte; Csongrád-Csanád megyében az utóbbi másfél évben harminc beruházás indult meg a kormány által a legnehezebb időszakban meghirdetett támogatási programnak köszönhetően, összesen 15 milliárd forint értékben. Ehhez az állam hatmilliárd forintot biztosított, ami hozzájárult 4700 munkahely megóvásához. (via MTI)

Mint korábban írtuk, durranóban van a választási kampány: a 2020-as és az idén tavaszi-nyári pangás után ismét egyre több kormányzati szereplő látogat a megyébe haknizni, átadni vagy előadni. Csak Orbán Viktor háromszor járt a környéken eddig ősszel, és ebből kétszer arról is posztolt, hogy mit evett. De nem csak a miniszterelnök járt Csongrád-Csanád megyében mostanság. Szeptember 30-án Szijjártó Péter posztolt Facebookjára egy képet arról, hogy éppen Kiskundorozsmán van, és egy óra múlva élőben jelentkeznek be: