Kisiklott egy vonat Rókuson

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat egyik mozdonya és egy személykocsiaja Szeged–Rókus állomáson kisiklott – írja a Mávinform. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy olvasónk által küldött videón az látható, hogy a vonat éppen bejön Rókus állomásra a nagyállomás felől, majd egyszer csak a szerelvény második tagja, egy 430-as soroztú villanymozdony leugrik a sínről, majd egy szikrázást követően a szerelvényt vontató mozdony ott is hagyja a siklott mozdonyt és a kocsikat és fut tovább.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt korlátozásokra és a Szeged–Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani. Szeged és Szeged–Rókus között pótlóbuszok közlekednek a műszaki mentés befejezéséig. Pótlóbuszra kell átszállni először a Békéscsabáról 14:45-kor Szegedre indult személyvonat (7715) utasainak Szeged–Rókuson. A másik irányban először a Szegedről 16:21-kor Békéscsabára induló személyvonat (7706) utasait szállítja pótlóbusz Szeged-Rókusig.

A balesetben érintett, Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat (7726) az útvonala további részén kimarad a menetrendből, utasai a következő, Szeged-Rókusról 16:33-kor induló személyvonattal (7706) utazhatnak Békéscsaba felé, mely késéssel közlekedik.

Olvasónk videója a balesetről: