Lehet, hogy Szabó Bálint mégsem mond le képviselőségéről

Szabó Bálint a következőt írta egy Facebook-bejegyzésében, mindezt a városi lap egyik cikkére reagálva, amelynek a címében az áll, hogy „a Szabó Bálint utáni időre készülnek” (a közgyűlés tagjai):

„Ha szocialista és egyes fideszes képviselőtársaim csak tizedannyit foglalkoznának Szeged ügyeivel, mint velem, városunk nem itt tartana. Ami pedig a képviselőséget illeti, hogy számukra is egyértelmű legyen: amíg a szegediek nem bíznak meg azzal, hogy képviseljem őket az Országgyűlésben, addig önkormányzati képviselői feladataimat maradéktalanul ellátom.” 

Röviden és tömören: MARADOK!

Ebből a posztból nem úgy tűnik, hogy távozna a szegedi közgyűlésből, illetve megszűnne önkormányzati képviselő lenni, mint azt bejelentette a hétfő délben tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, mindkét szegedi választókerületben országgyűlési képviselőjelöltet állítanak. Szabó először arról beszélt, hogy az önkormányzati választások óta eltelt idő két szakaszra bontható; volt egy fél évnyi békés időszak, majd 2020 tavasza óta – szerinte – háború dúl. Itt elsősorban a koronavírus-járvány miatti változásokra gondolt, főként arra, hogy Botka László egy szemében hozhatott döntéseket, s így vezethette a várost.

A rövid bevezető után tért rá a sajtótájékoztató témájára. „Ezúton szeretném bejelenteni, hogy terveim szerint távozom a szegedi közgyűlésből, megszűnök önkormányzati képviselő lenni, mert abban bízom, hogy 2022 áprilisában a szegedi választók nemcsak engem, hanem egy másik képviselőtársamat is, országgyűlési képviselőnek fognak választani.”

Most úgy tűnik, hogy mégis maradna, de biztosan ez majd csak a pénteki közgyűlésen derül ki. A SzegedMa megszólaltatta Szabót, aki azt mondta, ez még a jövő zenéje. „Ha a polgármester erre lehetőséget biztosít, akkor a pénteki közgyűlésen napirend előtti felszólalásban egyértelmű bejelentést teszek a visszalépéssel kapcsolatban” – mondta a Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke a lapnak.