Rétvári Bence és Szentkirályi Alexandra a határvadászok kiképzésén járt Szegeden

A határvadászok nagyon fontos missziót vállaltak, mert a biztonság és a rend minden szabadság és fejlődés alapja, ezt fogják szolgálni határaink megvédésével hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Szegeden az MTI beszámolója szerint.

Rétvári Bence a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ rendőrképző akadémiáján, az egyik határvadász csoport kiképzésén tett látogatását követő sajtótájékoztatón elmondta: a déli határ védelmére hosszú távon kell berendezkedni, hiszen Nyugat-Európa folyamatosan ösztönzi a migrációt. Hónapról hónapra újabb kötelező kvótajavaslatokkal állnak elő, és Magyarország folyamatos eljárások alatt áll, mert megvédi a déli határát fogalmazott.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt hangsúlyozta: szükség van arra, hogy minél több határvadász teljesítsen majd szolgálatot, mert hatalmas probléma lett az elmúlt években az Európai Unió számára az illegális migráció, amelyre egyedül Magyarország adott a kezdetektől határozott és egyértelmű választ.

Az eseményen Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP homokhátsági és szegedi országgyűlési képviselője is részt vett. Mint posztjában írja, a biztonság és a rend minden szabadság és fejlődés alapja, ezért itt a Homokhátságon várják a határvadászok szolgálatba állását. A fokozódó migrációs nyomás miatt a határ mentén élők biztonságérzete csökkent. Ezen a helyzeten változtat a frissen kiképzett határvadászok szolgálatba állítása. „Meg kell védenünk a határ mellett élő magyar családokat!” – tette hozzá.