Már fix, hogy Aldi lesz a szegedi Dugonics téren

Hónapok óta megy a találgatás, hogy mi fog nyílna az egykori Domus helyén sokáig működő egykori Tesco helyén. Felkerültek a táblák, így mostmár tudjuk, Aldi lesz, a városban a negyedik.

Kollégánk szerdán kora este jelezte, hogy már árukkal töltik fel az üzlethelyiséget, és hogy már az Aldi-táblák is felkerültek a szocialista modernista  épület fehér homlokzatára. Bőven folyik még a munka, így várhatóan pár hétig még nem tud itt vásárolni a város népe, de az már fix, hogy megnyílik a szegedi belváros első Aldija.

Februárban a Webrádió kereste a céget, hogy erősítsék meg, igazak-e azon pletykák, hogy ilyen áruház nyílik a Domus helyén. Az Aldi erre azt felelte, nem tudnak információval szolgálni a sajtónak hálózatu bővítéséről. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is.”

A Domus bútoráruház 1980-ban nyitott az új épületben, majd 2006-tól volt itt Tesco, ami néhány éve zárt be. Az egyetlen kérdés, hogy

ha a Centrum Áruházat még mindig Centrumnak hívja a köz, akkor az új Aldi vajon marad-e Domus Tesco?

Szerdán este ellátogattunk a helyszínre készíteni pár képet, amelyek alábbi galériánkban nézhetők meg. Ezt a cikket már rögtön a helyszínen meg is írtam, és amíg az autóm csomagtartóján pötyögtem a laptopon, meg is állt egy nagy, felépítményes lakóautó. Kiszállt a családfő, majd éppcsak nem ment neki a zárva lévő bejárati ajtónak – azt hitték, már nyitva az Aldi. Percekkel később egy szerb Opel Corsa futott be, ők szintén üres kézzel távoztak a naplementében.