Trianonkiállítást csinálnak a Dóm térre, csütörtöktől lehet megnézni

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány megbízásából történeti vándorkiállítás járja az országot Trianon 100 – Összetartoztunk, összetartozunk címmel, amely csütörtöktől a szegedi Dóm téren látogatható. A tárlat idén elsőként a zalai megyeszékhelyen volt megtekinthető, és összesen tizennyolc településen volt vagy lesz bejárható.

A zalaegerszegi megnyitó az hangzott el, hogy a kiállítás a legújabb kutatási eredmények alapján mutatja be Magyarország történelmének egyik legmeghatározóbb traumáját, nemzetünk túlélési képességét, és azt a példaértékű erőfeszítést, aminek eredményeképpen 1920 után elődeink szilárd alapokon újraszervezték a magyar államot.

Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze szerint a kiállítás közelebb hozza a fiatalokhoz Trianon történetét, hogy tanuljanak belőle, hiszen egy olyan óriási tudásanyag halmozódott fel erről a témáról, amelynek a feldolgozása a mai napig nem fejeződött be.

A Trianon 100 – Összetartoztunk, összetartozunk kiállítást április 7-től a fogadalmi templom előtt lehet majd megnézni, minden nap 10–18 óra között, két hétig.