Csütörtökön nyit az új, lovardás Príma áruház a Cédrus liget lakóparknál

A legújabb szegedi Príma áruház átadóján többek között Botka László polgármester, Lekeny Márk, a Cédrusliget Kft. ügyvezető igazgatója és Juhász Tünde kormánymegbízott jelent meg, ahol szalagátvágással felavatták az egykori istálló lovarda épületét, melyet műemléki felügyelet mellett építettek át modernné.

A zárt körű rendezvényről a szeged.hu tudósított. Lekeny Márk ügyvezető a lap szerint úgy fogalmazott: „Ez nem egy egyszerű áruházavató. A Cédrus-projekt ennél sokkal több. Hatszáz új lakás is egy 21. századi, korszerű lakóparkban, ahol megvalósult egy geotermikus program, amelynek segítségével nemcsak a hatszáz új otthont, hanem a környező épületek egy részét is fűteni tudjuk az ezerötszáz méter mélyre fúrt geotermikus kutak segítségével, károsanyag kibocsájtás nélkül.”

Kis Attila, a Hanza-Kontakt Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, ez Szegeden már a harmadik, míg a megyében a negyedik Príma áruház. Amit mi is megírtunk, hogy az épület rendkívülisége a védettségében rejlik, hiszen az egykori lovarda épületét a kornak megfelelően újították fel modern köntösbe öltöztetve, de ugyanakkor megőrizve múltbéli patináját. Ez az építésügyi szabályoknak megfelelően zajlott.

Ez az első ilyen épületfelújítás Szegeden.

Fodor Attilától a szeged.hu megtudta, a 850 négyzetméteres áruházban az élelmiszerek és apróbb iparcikkek, vegyiáruk mellett, kényelmi termékeket és zöldség-gyümölcs árukat is kínálnak csütörtökön reggeltől, hiszen 6 órakor nyit ki hivatalosan. A Cédrus Príma hetven új munkahelyet teremtett. Azt is elárulták, hogy a Cédrus lakóparkba a beruházók tervei szerint

április második felében egyszerre kétszáz új otthonba költözhetnek be a lakók,

a nyár végére pedig teljes lesz a létszám. A lenti galériában megtekinthetőek Iványi Aurél fotói a belső dizájnról és az átadóról: