Egy tálca süteménnyel távozott a Kárász utcáról Jakab Péter, aki szerint nincs finnyáskodás vasárnap

Utcafórumot hirdetett a szegedi Kárász utcára Jakab Péter Jobbik-elnök és a momentumos Mihálik Edvin, az ellenzéki összefogás Csongrád-Csanád 2-es kerületében induló jelöltje. A délelőtti időpont nem kedvezett a létszámnak, nagyjából ötven – többségében idős – érdeklődő gyűlt össze a város sétálóutcáján.

A Jobbik elnöke nyitotta a rendezvényt, beszédét gengszterezéssel és maffiázással vezetvén fel, és külön felhívta a figyelmet a választás fontosságára. „Most vasárnap nincs finnyáskodás, Péterre kell szavazni!”, mondta, és szerinte ahol nincs egység, ott nyer a Fidesz.

Arról is beszélt, hogy őt a kormánypárt gyakorlatilag már nem is tartja jobboldalinak és nemzetinek, mert folyamatosan a melósokról beszél, ő inkább már baloldali, ami szerinte nem igaz, és amúgy sem akkora baj, hogy a melósokról beszél az elit helyett. Volt még szó háborúról is, hogy ő személyesen ment el a határra, ahonnan menekülteket a saját autójával taxiztatott, és közben azt mondták neki a kárpátaljai magyarok, hogy ide vezet Orbán politikája. Jakab Péter arra buzdított, hogy mindenki szavazzon Mihálik Edvinre a Fidesz helytartója helyett, akinek nevét nem tudta fejből, ezért a „hogyishíjják” kifejezéssel élt Mihálffy Bélát illetvén, amire rögtön hahotázásban törtek ki az összegyűltek.

Mihálik kezébe került a mikrofon, aki leginkább az egységről beszélt, arról, hogy egy helyre kell szavaznunk mindannyiunknak, de arról is szólt, hogy Magyarország problémáit – névszerint az egészségügyet, az oktatást, a vidék lemaradottságát – csak együtt lehet helyrehozni. Példálózott olyanokkal, hogy Szeged-környéki kistelepüléseken az emberek már nem tudnak gyógyszert venni, mert vagy nincs nyitva gyógyszertár, vagy nincs benne gyógyszer, tehát akinek szüksége van az ellátásra, egészen Szegedig kell jönnie érte.

Mihálik némileg rövid beszéde után a szintén jelen lévő Szabó Sándor, a megyei 1-es kerület jelenleg is regnáló MSZP-s képviselője is szót kapott, az ő beszéde szintén arra épült, hogy marad-e április 3 után a megfélemlítés, a megaláztatás – tehát a Fidesz –, vagy győz az ellenzék, és elindulunk felfelé. Szabó is röviden beszélt, majd a tömeg megtapsolta mindhárom politikust és magukat is Jakabék felhívására, aki a legvégén kapott is egy tányér süteményt egy nyugdíjas hölgytől.

A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretén belül a Telexen is megjelenik.