Egy festőművész és egy biológus nyitott 3D-s, tapogatható kiállítást a szegedi Fekete házban

Új időszaki kiállítás nyílik a szegedi Fekete házban, melynek címe: Tér – Mozgás – Játék. A tárlat Konok Tamás festőművész és Vásárhelyi Tamás biológus közös projektje: a kiállításon megjelenő festményekhez készültek olyan makettek, melyeket a látogatóknak kell kipróbálniuk.

Egy különleges együttműködés eredményeként jött létre a Fekete ház új kiállítása. A Tér – Mozgás – Játék című tárlat Konok Tamás festményeit mutatja be Vásárhelyi Tamás makettjeivel kiegészülve. A kiállítás alapgondolata az, hogy Konok geometrikus formákból felépülő festményei „életre keljenek”, két dimenzióból három dimenzióssá váljanak.

Vásárhelyi Tamás biológus megtapogatható, mozgatható szerkezeteket készített a festményekhez, így hozva közelebb az alkotásokat a közönséghez. Tekerhető, forgatható, húzogatható makettekről van szó, melyek kapcsolódnak valamelyik festményhez. Céljuk a fizikai törvényszerűségek ábrázolása, hogy a képeken látható geometrikus formák a valóságban milyen kapcsolatban is állhatnak egymással.

A kiállítást február 17-én, csütörtökön 17 órakor nyitják meg a szegedi Fekete házban.