Beindulnak a Google autói, megyénkben is fotóznak majd utcanézetet

Jövő hét kedden újra elindulnak a Google Utcakép autói Magyarországon, kisebb és nagyobb városokat is bejárnak, közölte a Telexszel a Google. A techóriás magyarországi képviselete közleményében azt írta, hogy autóikat a Dunántúlon Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon, a keleti országrészben pedig többek között Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon is láthatják majd.

A közleményben felsorolt településeken felül persze máshol is fognak járni az autók, nagy valószínűséggel Szegedet is újre végigpásztázzák a főbb helyeken, mivel a hivatalos oldalon azt írják, Csongrád-Csanád megye is az áprilisi hónap egyik célpontja. Ikonikus pillanat volt szerkesztőségünk életében, amikor tavaly rákerültem az utcaképre, miközben épp a Dugonics térnél fotóztam a Google autóját egy cikkhez.

A Google közölte, elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, ezért a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, és a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek elhomályosítására, ezt a „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet kérni, írták.