Már toboroz az orosz diszkont, nettó félmillióért keresnek magyarországi beszerzési menedzsereket

Nemcsak tervezi a terjeszkedést, de már céget is bejegyeztetett, toboroz és 11 alkalmazottja van az oroszországi Mere diszkontláncnak Magyarországon, tudta meg a Telex. A lap azt írja, a cég nettó félmillió forintos fizetésért és eladási mennyiségtől függő jutalékért keres magyarországi beszerzési menedzsereket.

Április elsején írta meg a Szegeder is a haszon.hu cikke után – mely egy, a potenciális beszállítóknak kiküldött emailre hivatkozott –, hogy Magyarországon terjeszkedne a Mere elnevezésű oroszországi diszkontlánc. A cég viszont nem tett még hivatalos bejelentést, így a sajtóban azonnal elindul a spekuláció arról, hogy tényleg jönnek-e, vagy csak tapogatóznak, esetleg teljes félreértésről van szó, ami április elseje lévén, nem lett volna nagy meglepetés.

A Telex viszont a napokban talált a LinkedInen egy álláshirdetést, amelyben a Mere már két hónappal ezelőtt dolgozókat keresett Magyarországon. Ebben beszerzési menedzser pozícióra keresnek munkatársakat, akiknek a beszállítók és gyártók felkutatása, a beszállítói szerződések előkészítése és gondozása, és a versenytársak folyamatos figyelemmel kísérése lenne a feladata, írják a cikkben. Az orosz diszkont eközben jól megközelíthető munkahelyet, és 9 és 17 óra között munkavégzést ígért

1300 eurós, vagyis félmillió forintos nettó fizetésért, az eladásoktól függő jutalékrendszerrel.

A hirdetést a Magyarországon bejegyzett TS Retail Kft. adta fel, mely céget tavaly januárban alapították. Az Opten szerint tavaly december és idén február között 11 munkatársat vettek fel, ami arra utal, hogy komoly gazdasági tevékenységre készülnek. Az álláshirdetésre ráadásul egy orosz mailcímen keresztül várják a jelentkezőket, írja a további gyanús jeleket a Telex cikke. Azt is kiderítették, hogy a TS Retail Kft. tulajdonosa a szintén tavaly alapított Hung Trade DOO Beograd, vagyis egy szerbiai cégen keresztül jegyeztették be magyarországi leányvállalatukat.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Merének az orosz piacon kívül többek között Kazahsztánban, Belaruszban és Kínában is vannak üzletei, pár éve pedig az EU-ban is elkezdett terjeszkedni, itt eddig Lettországban, Litvániában és Romániában tudott jelentősebb hálózatot nyitni. Nyugat-Európában is próbálkozott a cég, Németországban, Spanyolországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában is nyitott üzleteket.

A Mere egyébként azt ígéri, a versenytársaknál 20 százalékkal olcsóbb lesz, cserébe viszont az üzletekben nem polcokról, hanem raklapokról lehet válogatni, és a termékpaletta is szűkebb a többi üzletlánchoz képest. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ez tényleg így van-e, ezért ki is mentünk a Szegedtől úgy száz kilométerre található szerbiai Kúlára még a hír felröppenése után nem sokkal, hogy megnézzük azt is, milyen hangulatra, vásárlói élményre számíthatunk majd az itthoni megjelenéssel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Az nem kifejezés, hogy olcsó: Szerbiában néztük meg a Merét, a hozzánk is készülő orosz diszkontot

Olyan érzés itt vásárolni, mintha nem is egy boltba, hanem azonnal a raktárba lépne be az ember. Nincs zene, nincs dizájn, nincs dekoráció. Orosz áru is kapható, és van olyan termék, ami itt feleannyiba kerül, mint egy szerb Lidlben.