Magyar Péter reagált Orbán makói beszédére

„Upsz, ekkora a baj a legfrissebb felmérések szerint, Miniszterelnök Úr?” – írta Orbán Viktor vasárnap a makói Hagymatikum fürdő bővítésén elmondott beszédére reagálva a nemrég a NER-ből ellenzéki politikussá avanzsált Magyar Péter közösségi oldalán.

Magyar egészen pontosan a miniszterelnök azon mondatát ragadta ki, amelyben Orbán a magyar közéletben nem kifejezetten jellemző oldalakon felüliséget említette, és hogy nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni. „Ha beszélnénk, kiderülhetne, hogy nincsenek is oldalak, mert végső soron csak magyarok vannak” – hangzik a miniszterelnöki beszéd részlete.

Az éppen pártot alapító Magyar szerint Orbán több évtizedes szorgalmas árokásás, megosztás és ellenségképzés után találta ezt mondani Makón. „Tetszett a március 15-i beszédem, Miniszterelnök Úr? Vagy csak egyszerűen megmérték, hogy a magyarok többsége már átlát a szitán és nem kér a szekértábor logikából, aminek segítségével a háttérben a nemzeti vagyon nagy részét haveri és családi kézbe játsszák át évtizedek óta?” – írta Magyar.

A makói termálfürdő bővítésének átadójáról – beleértve Orbán beszédét – a Szegeder helyszíni tudósításban számolt be, ami ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Orbán: Ha beszélnénk, kiderülhetne, hogy nincsenek is oldalak, mert végső soron csak magyarok vannak

A miniszterelnök váratlanul jelent meg a makói Hagymatikum gyógyfürdő új részlegének átadásán, ahol a korábbi szocialista polgármesterről is elismerően beszélt.