Orbán szerint a BYD fellendíti majd a térséget és jólétet hozhat

Orbán Viktor miniszterelnök ismét elővette a „Hatlövetű” című videósorozatát TikTokon, hogy így összegezze a februárt. Egy klasszikus westernbe ágyazott összefoglalóval meséli el, hogy mi az a legfontosabb öt plusz egy ügy, melyet sikerült elintéznie a magyar kormánynak a múlt hónapban.

A videóból kiderült, Orbántól „golyót kapott” a BYD is, ötödikként. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, érkezik a „turbó üzem”. Ezzel az elektromosautó-gyártó cég kínai képviselőinek magyarországi látogatására és arra utalt, hogy az első európai gyárat Szegeden építi majd az ázsiai óriáscég. Orbán ezt „hatalmas gazdasági sikerként” értékelte, amely fellendíti majd a térséget és jólétet hozhat.

Elsőként egyből a nagyágyúval tüzel a kormányfő, aki Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatalba lépését említette legfontosabb eseményként. Másodikként érkezett a gyermekvédelem, mely kapcsán a kormányfő elrendelte az intézményvezetők átvilágítását, hogy ne dolgozhassanak a gyerekek mellett, akik nem oda valók. 

Harmadik „golyóját” a miniszterelnök az orosz–ukrán háborúra használta fel. A békéhez Orbán szerint júniusban új vezetőség kell Európa élére. Negyedik lövedékként a diplomáciai eseményeket említette a kormányfő, például a Donald Trumppal való találkozóját. „Felnyergeltünk, elkezdődött a politikai évad” – utalt arra, hogy a következő hónapokban is fontos vezetők látogatnak Budapestre. Hatodik, egyben utolsó golyóját a magyar sportsikerekre lőtte el Orbán.