Mégsem mondanak le, Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna maradnak a Kutyapárt társelnökei

„A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése ma megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással” – közölte Terdik Roland; az MKKP kommunikációs vezetője hétfőn késő este a 444.hu-val.

A társelnökök vasárnap este lemondtak, mivel egy szombati szavazáson nem támogatta a párt tagsága, hogy Kovács részt vegyen a XII. kerületi ellenzéki előválasztásban. Kovácsék erre lemondással reagáltak, ami alaposan meglepett mindenkit, és igyekeztek visszacsinálni mindent.

Hétfőn aztán tartottak egy rendkívüli taggyűlést, melyre Nagy Dávid pártigazgató szerint azért volt szükség, mert fordulóponthoz érkezett az MKKP. Szerinte „a társelnökök lemondása olyan pont, aminél rendet kell csinálni, különben a túldemokratizálódás felőrli a pártot”. Nagy emiatt arra kérte a máshogy gondolkozó párttagokat, hogy el se jöjjenek este szavazni.

A társelnököket végül 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással szavazták vissza, a társelnökök így maradnak társelnökök. Emellett 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással azt is megerősítette a tagság, hogy Kovács Gergő indulhat a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson.