Rákay Philip: Sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni

Nem sokkal azután, hogy Rákay Philip bejelentette, eladja a hódmezővásárhelyi hírportálban meglévő tulajdonrészét a Navracsics Tibort gyalázó véleménycikkek miatt, Márki-Zay Péter Facebook-oldalán kijelentette, „a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk.”

A Telex erről kérdezte a műsorvezetőt, Rákay pedig azzal reagált, „sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni”. Márki-Zay korábbi írásában Rákay Kálmánt is említett Rákay Philip helyett, aki erre azt kérte a vásárhelyi polgármestertől, hogy „szánalmasan bornírt akciói során ne emlegesse néhai édesapámat! Az én nevem – hivatalosan is – Rákay Philip”.

Az Opten céginformációs adatbázis adatai szerint Rákaynak 69 százalékos tulajdonrésze van a Dél-alföldi Média Centrum Kft.-ben. A kisebbségi tulajdonos Bada János ügyvéd, Lázár János volt gimnáziumi évfolyamtársa, írja a Telex.

Mint ismert, a szóban forgó híroldal több véleménycikkben ment neki Navracsics Tibornak amiatt, hogy többször is közös képeket posztolt Márki-Zay Péterrel, amiken kedélyes hangulatban látható a kormánytag és az ellenzéki városvezető. A lapban tulajdonos Rákay ezután a szerzők nevében is bocsánatot kért a lejárató cikkek miatt, amire a Promenad24 véleménycikkben állt ki a lejárató írások mellett, a véleményszabadságra hivatkozva.