Újabb alföldi városban nyit a Starbucks

Barista és műszakvezető munkakörökbe keres Kecskemétre új kollégákat a Starbucks, ezzel újabb városban jelenik meg az amerikai kávézólánc. A közösségi médiában még szegedi felhasználók előtt is megjelenhetnek olyan hirdetések, amelyekben Kecskemétre toboroznak – mi is így értesültünk.

Az üzlet a Malom bevásárlóközpontban lesz, erre erősít egy 2023 novemberi internetes hozzászólás is a gyakorikerdesek.hu-n, ami szerint a városban még nincs Starbucks, „de lesz, van egy ismerősöm, aki a Malomban dolgozik és ő mondta, hogy lesz hamarosan”. Hivatalosan még nem erősítették meg a kávézónyitás hírét, de a nyílt toborzás félig tekinthető így is.

A Starbucks a világ legnagyobb kávézólánca, 2022 novemberéig a vállalatnak közel 36 ezer üzlete volt 80 országban, ezek közül majd 16 ezer az Egyesült Államokban található. Magyarországon először Budapesten volt Starbucks 2010-től, majd 2017-ben nyílt az első vidéki üzlet, a szegedi Árkádban. Szegeden két évvel később a Kárász utcán nyitott egy kisebb üzlet is.