Vasútvillamosok és buszok járnak a budapesti InterCityk helyett novemberig

A Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-től november 16-ig, mert Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között komplex pályakarbantartást végeznek, írja vasárnapi közleményében a MÁV.

A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten csak hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok, és külön nagyon fontos információ, hogy a pótlóbuszok a szegedi Nagyállomás helyett Rókusról indulnak és oda is érkeznek.

Pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között a Szeged és Budapest közötti InterCity-vonatok helyett, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten.

A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20–40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40–60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően, október 23. kivételével. Ezek közelekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.

A pótlóbuszok Szegeden kivétel nélkül Rókus állomástól indulnak és oda is érkeznek. Szegeden belüli utazáshoz a tram-train-járatok állnak rendelkezésére, melyeken a vágányzár ideje alatt elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

Hogy a tram-traineket sűríti-e a MÁV ezen időszakban, azt egyelőre nem tudni.

A vasútvillamosok mellett a Mars tér érintésével több gyorsjáratú kisegítő buszjárat is indul a reggeli és késő esti órákban Szeged-Rókustól, illetve a hajnali órákban Szeged állomástól, biztosítva a csatlakozást a kiskunfélegyházi pótlóbuszokhoz.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder