Kisiklott a mezőhegyesi vonat

A Mávinform azt írja, hogy a Mezőhegyesről Békéscsabára 9:35-kor elindult 37015 számú személyvonat oldalának egy autó ütközött, aminek következtében a vonat kisiklott. Az autó egy olyan átkelőnél, egészen pontosan Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között, hajtott bele a vonatba, ahol a sorompó jól működött, éppen tilos jelzést mutatott.

Az utasok közül szerencsére senki sem sérült meg. A motorkocsi két tengellyel siklott ki a baleset következtében, így a műszaki mentés és a helyszínelés elhúzódhat – írja a vasúttársaság. A vonatok a mentés ideje alatt nem közlekedhetnek Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

Fotó: Mávinform

Még tavaly áprilisban történt egy kísértetiesen hasonló baleset Mindszenten, akkor öten életüket vesztették és tízen megsérültek a tragédiában. A mindszenti vonatbelesetnél is hiába kapott tilos jelzést a teherautó, kihajtott az áthaladó vonat elé, ami elsodorta azt és kisiklott. A teherautó akkora ütést kapott, hogy több mint húsz méterre a kereszteződéstől állt csak meg, az autóban hét személy, – akik közül többen egy család tagjai voltak – a vonaton huszonkettő ember utazott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Halálos vonatbaleset Mindszentnél, leesett a motorkocsi a sínekről, öten életüket vesztették

A személyvonat egy vasúti átjáróban egy kisteherautóval ütközött össze, a motorkocsi kisiklott és felborult.