Gulyás Gergely Mészáros Lőrincnek: Kisebb hajó, nagyobb szerénység

Kisebb hajó, nagyobb szerénység – hangzott el Gulyás Gergely részéről az RTL azon kérdésére, hogy mit gondol a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról, hogy az MBH Bank leányvállalata, az Euroleasing vette meg a becslések szerint 27 milliárd forintot érő Rose d’Or nevű szuperjachtot, amin Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea nyaralt, miközben az MBH Bank egyik tulajdonosa maga Mészáros Lőrinc.

Ez különösen érdekes kijelentés annak fényében, hogy nemrég arról beszélt a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában, hogy „ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne”.

Gulyás mondhatni kitért a kérdés elől, magát kívülállóként elhelyezve azt fejtette ki viszonylag hosszasan, hogy nem tudja megítélni, belefér-e ez a piaci működésbe, hogy a tulajdonos használta a hajót, szerinte ilyen helyzetekben a banknak és a lízingcégnek kell dönteni, ezeket pedig a cégvezetőknek és a felügyelőbizottságnak kell minősíteni. 

Az elmúlt hetekben a komplett ellenzéki sajtóban téma volt a felcsúti milliárdos és felesége, a szegedi Várkonyi Andrea nyaralása, melyet a francia, illetve az olasz riviérán töltöttek családjukkal a már említett hajón. Mi is megírtuk, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdinghoz tartozó cég, az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a 62 méter hosszú, Máltára bejegyzett hajónak.

Korábban az látott napvilágot egy hajós szakportál cikke alapján, hogy a jacht maga egy orosz bányamilliárdos tulajdonában van, ám miután több magyar média inkább Mészáros Lőrinchez kötötte a jachtot, elkezdték jobban kivizsgálni az ügyet, ugyanis a lízingbevevő személyét még homály fedi.