Épp Monacoban jár Mészárosék szuperjachtja, mely a felcsúti milliárdoshoz köthető lízingcég tulajdonában van

Az újonnan akár 27 milliárd forint értékű Rose d'Or nevű hajó idén nyáron járt már Máltán, Nápolyban, Amalfi partjainál és Szicílián is. Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Nápolyban szálltak fel rá, és Caprira mentek. Ekkor készült róluk a médiában futótűzként terjedő 444.hu-s fotósorozat is, melyen az is látszott, ahogy Várkonyi Andrea napszemüvegben itta a Hell jegeskávét, és Mészáros Lőrinc családja is velük tartott.

A Vesselfinder szerint a hajó jelenleg épp Monaco kikötőjében, a Port Hercule-ben horgonyzik, azt nem tudni, hogy továbbra is rajta van-e a felcsúti milliárdos és a szegedi extévés. Mindenesetre a Telex egy máltai újságíró-alapítvány, a The Daphne Caruana Galizia Foundation segítségével tudta meg, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdinghoz tartozó cég, az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a 62 méter hosszú, Máltára bejegyzett hajónak.

A hivatalos iratok szerint július 5-e óta az Euroleasing Zrt. az egyetlen tulajdonosa, ami azt jelenti a lap cikke szerint, hogy a cég a lízingbeadó, amely papíron megvette a jachtot, valamint van egy lízingbevevő,

akiről egyelőre nem tudni, kicsoda.

Ő használja ugyanis a jachtot, és ezért lízingdíjat fizet. Ez bár olyan, mint a hitel, de mégsem, mert hitel esetén rögtön ő lett volna a tulajdonos a papírokon is. Mivel érthető módon a lízingbevevő nincs feltüntetve, egyelőre nem tudni, Mészáros milyen konstrukcióban vette igénybe a luxusjachtot. A Telex jachttulajdonosra vonatkozó kérdésére az Euroleasing Zrt. azt válaszolta, hogy nem árulhatja el, ki ez a személy: „A megküldött kérdések tekintetében a Társaságunk tevékenységét szabályozó jogszabályok, így különösen a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény titokvédelmi előírásai alapján nem áll módunkban semmilyen információval szolgálni.”

A Szegeder lehozta, hogy egy hajós szakportál, a Superyachtfan kedden még azt írta, a jacht maga egy orosz bányamilliárdos tulajdonában van, ám miután több magyar média inkább Mészáros Lőrinchez köti a jachtot, a portál próbál utánajárni a részeteknek. Még szintén korábban írtuk meg, hogy a szegedi származású Várkonyi Andrea a 444.hu által készített képek nagy nyilvánosság előtti megjelenésének nem örült, de úgy érzi, ezek nem rontották el a nyaralásukat, s szerinte igazi olaszos család benyomását keltették.